Daciana Sârbu: Vreau să continui, în PE, proiectele pe care le-am început

Europarlamentarul social – democrat Daciana Sârbu, candidat pentru un nou mandat la Parlamentul European, a declarat că îşi doreşte să continue, în legislativul european, proiectele pe care le-a început.
”Cred că nu îmi va fi foarte greu să duc la bun sfârşit ceea ce mi-am propus, pe de-o parte având în vedere faptul că voi avea la dispoziţie un mandat complet de cinci ani de zile, iar pe de altă parte deoarece voi avea avantajul că am deja o oarecare experienţă, în cei doi ani pe care i-am petrecul la Bruxelles familiarizându-mă cu ceea ce înseamnă Parlamentul European şi instituţiile europene. Asta înseamnă să poţi să faci lobby acolo, să fii puternic într-un grup parlamentar şi într-o comisie”, a declarat, pentru AGERPRES, europarlamentarul social-democrat.
Daciana Sârbu a precizat că în cei doi ani de mandat de europarlamentar de până acum a demarat o serie de proiecte pe palierele ”mediu” şi ”românii din afara graniţelor ţării”, paliere pe care îşi propune să meargă şi în viitorul mandat şi de asemenea cu alte lucruri care vor putea apărea şi care vor putea fi dezbătute şi sprijinite acolo.
Politicianul social-democrat a mai precizat că ar dori să facă parte din comisiile de Mediu şi Agricultură ale Parlamentului European, întrucât cunoaşte destul de bine aceste domenii, care au multe puncte comune.
”Voi reprezenta în Parlamentul European judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara, judeţe de care mă simt foarte legată, urmând să am uşa deschisă pentru orice aspecte legate de activitatea mea ca şi europarlamentar”, a susţinut Daciana Sârbu.
În ceea ce priveşte viitoarea colaborare cu reprezentanţii altor partide în Parlamentul European, Sârbu a precizat că anticipează că atunci când vor fi momente delicate sau importante pentru România, indiferent dacă fac parte din grupuri politice diferite, vor face front comun, aşa cum au făcut-o de altfel şi până acum.
”Noi, parlamentarii români, am fost uniţi, am susţinut cauza României, pentru că până la urmă reprezentăm România, iar oamenii ne-au trimis acolo pentru acest lucru, iar mai apoi reprezentăm interesele grupurilor parlamentare din care facem parte”, a conchis Daciana Sârbu. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *