Peste 400 de participanţi la cea de a XII-a ediţie a Supermaratonului Bekescsaba – Arad – Bekescsaba

Peste 400 de sportivi din România, Ungaria dar şi din alte ţări, s-au aliniat la startul Supermaratonului Bekescsaba – Arad – Bekescsaba, competiţie ajunsă la cea de a XII- a ediţie a sa, statul din oraşul ungar fiind dat de fosta mare atletă română, Gabriela Szabo, transmite corespondentul AGERPRES.
Organizat sub motto- ul “Împreună în Uniunea Europeană”, de către municipalităţile oraşelor Bekescsaba şi Arad, în baza colaborării transfrontaliere statornicite între cele două oraşe reşedinţă de judeţ, supermaratonul a fost deschis atât sportivilor clasificaţi, cât şi sportivilor amatori.
Sportivii înscrişi în concurs, alergători – bărbaţi şi femei, ciclişti şi “rolleri” – la aceste două categorii competiţia fiind mixtă, au avut de parcurs în două zile, un total de 196,9 km, în alergare, pe biciclete sau pe patine cu rotile, în prima zi ei alergând distanţa de 103,8 km.
După prima zi, pe primul loc la individual masculin se situa ungurul le cursei, la individual masculin, pe primul loc s-a situat ungurul Attila Vozar, din Bekescsaba, care a trecut linia de sosire, la Arad, după 7 ore 21:54, în ciuda faptului că în oraşul Mezokovacshaza, din Ungaria, a fost implicat într-un accident cu câţiva dintre cicliştii aflaţi şi ei în concurs, accident în urma căruia Vozar a ieşit destul de “şifonat”, la un moment dat punându-se chiar problema abandonului.
Supermaratonul se încheie în cursul zilei de duminică, primii concurenţi – cilcişti şi “rolleri” – fiind aşteptaţi la linia de sosire după orele 14,00, în timp ce primii alergători sunt aşteptaţi tot aici în jurul orelor 17,00.
Între concurenţi s-au aflat şi unele prezenţe mai insolite, dacă se poate spune aşa. Poate cea mai interesantă prezenţă a fost cea a lui Ferenc Novak, vârstă de 78 de ani, cel mai vârstnic dintre concurenţi, participant la ciclism, în ciuda faptului că are o singură mână, cea stângă.
O altă prezenţă insolită a fost cea a lui Ferenc Halappi, în vârstă de 48 de ani, care a concurat pe un velociped (penny- farthing) produs la comandă într-un atelier din Cehia şi a cărui valoare se ridică la peste 3.000 de euro. Nu în ultimul rând, a fost remarcată prezenţa unui concurent pe un triciclu de construcţie specială, ale cărui pedale sunt acţionate manual, întrucât bărbatul este infirm cu o proteză în locul piciorului drept.
Valoarea totală a premiilor s-a ridicat la peste 2,5 milioane Ft (N.R. aprox. 10.000 Euro), în bani şi obiecte. La individual, masculin şi feminin, premiul pentru locul întâi a fost de 350.000 Ft, pentru locul secund de 250.000 Ft, iar pentru locul al treilea, valoarea premiului a fost de 150.000 Ft. În acelaşi timp, primul loc la echipe bărbaţi a fost premiat cu 200.000 Ft, în vreme ce la echipe femei, învingătoarele au primit 160.000 Ft.
Evenimentul sportiv a fost completat cu o serie de programe culturale şi de divertisment, care s-au desfăşurat atât în municipiul Arad, în prima seară, cât şi în oraşul ungar Bekescsaba, în cea de a doua seară, după încheierea competiţiei.AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *