TAS a respins apelul lui Adrian Mutu

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) cu sediul la Lausanne (Elveţia) a respins, vineri, apelul înaintat de Adrian Mutu împotriva deciziei Camerei de rezolvare a disputelor din cadrul FIFA, care îl obliga pe fotbalistul român să plătească suma de 17.173.990 euro drept compensaţie către fostul său club, Chelsea Londra.

În octombrie 2004, Chelsea i-a reziliat unilateral contractul lui Mutu, după ce internaţionalul român a fost depistat pozitiv la cocaină, în urma unui control antidoping. La finalul suspendării de 7 luni, dictată de Federaţia engleză de fotbal, Mutu a semnat pentru Juventus Torino, în calitate de jucător liber.

Chelsea a solicitat ulterior compensaţii financiare din partea fostului lor jucător, pentru care au plătit aproximativ 25 milioane euro atunci când l-au transferat de la formaţia italiană Parma, în anul 2003.

Gruparea de pe Stamford Bridge a avut câştig de cauză la FIFA, care a stabilit anul trecut, în luna mai, ca Mutu să achite clubului Chelsea 17.173.990 euro, însă fotbalistul român a contestat decizia la TAS.

În vârstă de 30 ani, Adrian Mutu a disputat până în prezent 66 de meciuri pentru reprezentativa României, înscriind 29 de goluri. El şi-a început cariera la FC Argeş, după care a mai evoluat la formaţiile Dinamo Bucureşti, Inter Milano, Hellas Verona, AC Parma, Chelsea Londra şi Juventus Torino, fiind în prezent sub contract cu echipa italiană Fiorentina. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *