Utilizarea solarului-apariţia cancerului de piele

Razele ultraviolete artificiale folosite pentru bronzat, au fost dovedite ca fiind cancerigene de catre Centrul international de cercetare a cancerului (CIRC) din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, informeaza AFP. Legatura dintre solar si cancerul de piele a fost dovedita de un numar mare de cercetari stiintifice facute de catre cercetatorii de la CIRC.

“O analiza a concluzionat faptul ca expunerea la raze UV artificiale inaintea varstei de 30 de ani creste cu 75% riscul de melanom, forma cea mai agresiva de cancer de piele”, arata specialistii CIRC. Dermatologii britanici si francezi sunt multumiti de decizia de ridicare a nivelului de clasificare, insa nu cer, deocamdata, interzicerea cabinelor de bronzat. Ei sunt de parere insa ca oamenii care folosesc aceste aparate trebuie mai intai sa fie informati asupra riscurilor la care se supun.

Potrivit unui studiu al Asociatiei germane pentru preventia dermatologica, realizat la sfarsitul anului 2008, in jur de 14 milioane de germani intre 18 si 45 de ani se bronzeaza artificial, un sfert dintre acestia incepand sa mearga la saloane de bronzat la o varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *