Curtea de Apel Piteşti decide vineri dacă ultimii arestaţi din “lotul” Penescu vor fi eliberaţi

Curtea de Apel Piteşti va judeca, vineri, recursul înaintat de procurorii anticorupţie faţă de decizia Tribunalului Argeş de revocare a mandatelor de arestare preventivă ale finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin şi fostului director general al firmei PIC Liviu Făcăleaţă, cercetaţi în stare de arest în dosarul corupţiei din fotbal.
Şedinţa de judecată este programată pentru vineri, de la ora 11,30, a anunţat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, judecător Paula Coţovanu.
În cazul în care judecătorii de la Curtea de Apel vor respinge recursul procurorilor DNA, cei trei ar urma să fie puşi în libertate.
Tribunalul Argeş a respins, pe 18 august, solicitarea DNA de prelungire a mandatelor de arestare pentru cei trei şi a dispus revocarea lor. Decizia a fost atacată cu recurs de procurori la Curtea de Apel Piteşti.
Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, cercetaţi pentru fapte de corupţie, sunt încarceraţi la Penitenciarul Colibaşi. Cei trei se află în arest preventiv încă din data de 13 aprilie.
Fostul şef al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, care a fost şi el arestat preventiv pentru luare de mită în acelaşi dosar, a ieşit din penitenciar pe 30 iulie, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis cercetarea lui în stare de libertate.
Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şi Sorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostul preşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă şi Daniela Cârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de fapte de corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar.
Potrivit procurorilor, în sarcina lui Cornel Penescu, acţionar majoritar la societatea PIC şi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.
Liviu Făcăleaţă este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri, iar Cristian Libertatu, fost director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, este acuzat de luare de mită.
Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 – aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *