Argeş: Prefectul şi subprefectul, acuzaţi că participă activ la campania electorală

Fostul prefect Marcel Proca, revenit în PSD, i-a acuzat vineri pe actualul prefect Gheorghe Davidescu şi pe subprefectul Adrian Lazăr, ambii proveniţi din PD-L, că sunt implicaţi în campania electorală pentru prezidenţiale ca responsabili zonali, transmite corespondentul AGERPRES.
Proca a prezentat presei, ca probă a celor afirmate, o adresă emisă de şeful Direcţiei Silvice Argeş, Ion Dobrinoiu, prin care le cere subordonaţilor să se implice în campania electorală a PD-L şi să ia legătura cu coordonatorii de zone, prezentaţi într-o anexă alăturată documentului.

‘Vă trimitem alăturat tabelul cu numerele de telefon ale tuturor îndrumătorilor pe zone, pentru a-i contacta imediat în vederea luării celor mai eficiente măsuri de către întreg personalul din subordine, împreună cu preşedinţii organizaţiilor locale PD-L (lipirea afişelor electorale, distribuirea materialelor de propagandă etc.)’, se arată în adresa despre care Marcel Proca a spus că a obţinut-o ‘pe surse’.

Conform anexei, prefectul Gheorghe Davidescu coordonează politic activitatea din localităţile Coşeşti, Pietroşani şi Berevoeşti, în timp ce subprefectul Lazăr, trecut în tabel cu prenumele Gheorghe, răspunde de localităţile Popeşti şi Băbana.

‘Este o situaţie deosebit de gravă. Angajaţi ai instituţiilor deconcentrate sunt comandaţi politic şi obligaţi să participe în mod direct şi obligatoriu la acţiuni politice. (…) Ceea ce este şi mai grav este că pe anexa cu persoanele cu responsabilităţi directe apar numele prefectului şi subprefectului, care, prin lege, ar trebui să nu fie angajaţi politic’, a declarat Proca.

Fostul prefect a mai afirmat că are informaţii conform cărora şi alte instituţii conduse de directori PD-L ar fi implicate în acţiuni electorale, dând ca exemplu Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş.

‘Sunt nişte metode anacronice. Este vorba de o încercare disperată a unor directori de a-şi păstra posturile prin obţinerea unui rezultat bun la alegerile prezidenţiale’, a mai spus Marcel Proca.

Fostul prefect a precizat că se va consulta cu specialiştii din PSD pentru a vedea ce instituţii ale statului ar trebui sesizate în aceste situaţii.

Prefectul Davidescu şi subprefectul Lazăr nu au comentat deocamdată acuzaţiile aduse de reprezentantul PSD. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *