Accidente rutiere grave cauzate de inconştienţa la volan

Două accidente rutiere grave s-au produs marţi pe şoselele judeţului Arad, cauzate de inconştienţa celor aflaţi la volan în ambele cazuri fiind necesară intervenţia echipajelor de descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Arad.
Potrivit inspectorului principal Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, primul accident s-a produs pe drumul judeţean DJ 709 Arad – Şiria, în apropierea localităţii Horia, în urma lui pierzându-şi viaţa o femeie, iar alte trei persoane fiind grav rănite.
‘În timp ce se îndrepta spre municipiul Arad la volanul unui autoturism marca Alfa Romeo, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum – carosabil acoperit cu polei – Ioan Ş., de 44 de ani, din comuna arădeană Târnova, a pierdut controlul volanului, autoturismul scăpat de sub control a trecut pe contrasens, după care s-a oprit într-un copac de pe marginea şoselei’, a precizat inspectorul principal Camelia Tuduce.
În urma impactului a fost accidentat grav conducătorul auto şi de asemenea Ileana Ş., de 34 ani, pasageră pe bancheta din dreapta faţă, Maria P., de 37 ani, şi un copil de 10 ani, aflaţi pe bancheta din spate, toţi trei consăteni cu şoferul.
‘Toţi patru au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru a primi îngrijiri medicale, însă pentru Maria P., efortul medicilor a fost zadarnic, femeia murind la spital’, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.
Un al doilea accident s-a produs tot marţi, dar pe drumul naţional DN 79, Arad-Oradea, pe raza localităţii Andrei Şaguna, fiind provocat tot de neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum – carosabil acoperit cu polei. Din fericire pentru el, conducătorul auto a scăpat doar cu o sperietură, precum şi cu maşina avariată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *