Conferinţă Judeţeană controversată la social democraţii arădeni

La sfârşitul săptămânii trecute, a venit şi rândul social democraţilor arădeni să îşi aleagă delegaţii care să participe la Congresul de la Bucureşti în care urmează să fie desemnat preşedintele partidului. Şedinţa,organizată la Teatrul de Marionete Arad, s-a desfăşurat cu porţile închise, ferită de urechile jurnaliştilor. Aceasta nu a fost lipsită de incidente mai mult sau mai puţin scandaloase. Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agro-Industral Curtici şi membru destul de controversat al organizaţiei judeţene PSD Arad, a ameninţat cu demisia, nefiind mulţumit de modul în care s-au desfăşurat alegerile. Delegaţi au fost aleşi prin propuneri şi vot deschis, iar Muscă, nu a considerat total democratică această procedură. Totodată Muscă l-a acuzat pe Marius Lazăr că încearcă să influenţeze social democraţi arădeni să îl îi dea vot favorabil lui Geoană pentru şefia partidului.
Marius Lazăr s-a declarat neştiutor la întrebările ziariştilor: “Nu ştiu dacă Muscă a ameninţat sau nu că pleacă din PSD. Dânsul a avut toată libertatea să vorbească şi să-şi exprime punctul de vedere, pe care eu îl respect. El şi-a exprimat alegerea pentru Adrian Năstase şi a cerut un mandat colectiv în acest sens. Nu se putea accepta această propunere, în condiţiile în care au fost o serie de colegi care au mizat pentru alţi candidaţi”, a precizat Marius Lazăr, liderul PSD Arad.
Democraţi arădeni au optat atât pentru Geoană, dar şi pentru Năstase, Mitrea sau Diaconescu, ba mai mult au existat voci care au declarat că, în condiţiile în care Ponta îşi va anunţa candidatura, îl vor susţine.
Întrebat dacă Geoană i-a cerut sprijin pentru candidatura în fotoliul de preşedinte PSD, Lazăr a negat orice discuţie de acest gen: “Nu a existat nici o înţelegere între mine şi Geoană. Nici măcar nu am discutat de aşa ceva. Nu pot obliga pe nimeni să voteze cu Geoană, fiecare votează cu cine consideră că e mai potrivit să reprezinte Partidul Social Democrat”.
La Conferinţa Judeţeană Extraordinară a filialei PSD Arad au participat 126 de delegaţi din tot judeţul, din cei 230 chemaţi. Au fost aleşi 21 de delegaţi, plus trei rezerve, deoarece la presiunile preşedintelui ligii pensionarilor PSD Arad, dar şi ale Teodorei Hotăran, preşedintele Marius Lazăr şi-a asumat să ceară luni, la Bucureşti, suplimentarea cu trei a numărului de delegaţi arădeni la Congresul din 20 februarie.
 După o şedinţă de aproximativ 4 ore, s-au anunţat delegaţi: Constantin Buzatu, Dorel Căprar, Ioan Crişan, Avram Crăciun,  Rodica Herlo, Iuliana Mureşan, Florin Remeţan, Gheorghe Sabău, Teodora Hotăran, Marius Lazăr, Ciprian Luca, Gheorghe Burdan, Petru Pogan, Adrian Cosilcov, Marcel Blaj, Nicolae Căscătău, Irina Rus, Cristian Voia, Pavel Cristea, Cătălin Ţiţirigă, Ioan Cuzman, Dimitrie Muscă, Neculai Rotaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *