Petru Luhan va sesiza abuzurile în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European

Europarlamentarul PPE/PDL Petru Luhan va solicita Parlamentului European şi Comisiei să verifice modul în care unele state membre respectă legislaţia privind dreptul la liberă circulaţie.
“Abuzurile îndreptate împotriva unor cetăţeni români trebuie să înceteze, a declarat Petru Luhan. Dreptul la liberă circulaţie este un drept fundamental, de care cetăţenii Uniunii Europene trebuie să se bucure fără discriminare. Orice abuz al unei autorităţi din orice stat membru, îndreptat împotriva unor cetăţeni europeni trebuie sancţionat prompt şi categoric”.
Petru Luhan a promis că va aborda acest subiect în plenul Parlamentului European.  “Voi ridica această problemă în Parlamentul European şi voi cere analizarea de către instituţiile europene abilitate a modului în care unele state membre înţeleg să respecte legislaţia europeană în domeniul dreptului la liberă circulaţie. Parlamentul European trebuie să ceară Comisiei în regim de urgenţă o evaluare a modului în care este respectată legislaţia comunitară în domeniu în toate statele membre. Cetăţenii români nu sunt cetăţeni europeni de mâna a doua iar demnitatea românilor nu trebuie să fie afectată de abuzuri sau excese ale autorităţilor din alte state membre pe teritoriul cărora trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi precum orice alt cetăţean european.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *