Traian Băsescu va participa joi la reuniunea Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi, la reuniunea Consiliului European, dedicată, în principal, consolidării relaţiilor externe ale Uniunii, a informat Adminstraţia Prezidenţială.
În cadrul reuniunii vor fi dezbătute, de asemenea, evoluţiile înregistrate în procesul de consolidare a guvernanţei economice a Uniunii.
Liderii europeni vor discuta o metodologie îmbunătăţită de lucru în relaţiile cu partenerii strategici, în noul context al Tratatului de la Lisabona. Discuţiile se vor concentra în special pe relaţiile Uniunii cu statele emergente, precum China, India şi Brazilia, în vederea pregătirii viitoarelor reuniuni UE la nivel înalt cu aceste state.
“În opinia României, rolul Consiliului European este esenţial pentru a da impulsul politic şi orientarea strategică pentru consolidarea profilului şi poziţiei Uniunii ca actor global”, a precizat Administraţia Prezidenţială.
Reuniunea va constitui şi un prilej pentru evaluarea progreselor înregistrate în grupul de lucru, prezidat de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, în vederea reformării guvernanţei economice a Uniunii, a supravegherii macroeconomice şi a întăririi disciplinei bugetare a statelor membre. În marja Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va participa, în calitate de invitat, la lucrările summitului Partidului Popular European.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *