UVVG a organizat masa rotunda „Provocari ale aderarii României la Spatiul Schengen

Universitatea de Vest „Vasile Goldis” si Fundatia EUROLINK – Casa Europei au organizat, ieri, în Aula „Stefan Cicio-Pop” o masa rotunda cu tema „Provocari ale aderarii României la Spatiul Schengen”, dedicata abordarii inter-disciplinare a modalitatilor de transpunere în practica a cetateniei europene active în România, îndeosebi începând din etapa post-aderare.
La lucrari au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, prof. univ. dr. Vito A. D’Armento, Universitatea Salento-Italia, vicepresedinte al Societatii Europene de Etnografia Educatiei – SEEE), cercetator stiintific drd. Katia de Abreu Chulata, Universitatea Salento-Italia, Specialist în studii lusitane si Sever Avram, presedinte executiv EUROLINK – Casa Europei, conf. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis”, care a moderat masa rotunda, studenti si masteranzi ai UVVG.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” s-a referit învatamântul universitar în contextul aderarii României la Spatiul Schengen, colaborarile cu universitati din Europa si rolul activ al UVVG în Aria Învatamântului Superior European.
Masa rotunda organizata ieri la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” vine în contextul sprijinirii eforturilor de aderare a României la Spatiul Schengen, programata pentru luna martie 2011, provocari semnificative, potentate de efectele actualei crize, precum cresterea traficului transfrontalier, consumul de droguri, a traficului de fiinte umane, a criminalitatii în general, care solicita solutii inovative si prompte din partea decidentilor, dar si a societatii civile românesti.
Biroul de presa al UVVG
Daniel Albu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *