”Premierul Tăriceanu promova în 2008 o Românie cu o bogăţie de carton”

Deputatul Marius Gondor a emis un comunicat de presă prin care critică opoziţia. În rândurile de mai jos, il redăm în totalitate: Pornind de la realitatea actuală, în care salariile profesorilor din România sunt plătite după dărnicia instanţelor de judecată din diverse colţuri de ţară, Guvernul a fost nevoit să intervină pentru a restabili echitatea şi dreptatea în învăţământul preuniversitar.
„La sfârşitul anului 2008, în spiritul României mândre şi prospere promovate de premierul Tăriceanu, parlamentarii de bună credinţă, repet, de bună credinţă, fie că au fost colegi PDL-işti, fie că au fost PSD-işti sau chiar PNL-işti, au folosit informaţiile Guvernului de atunci şi au gândit corect şi moral că dacă România noastră este atât de prosperă precum ni se spunea, profesorii nu merită marginalizaţi, ci trebuie apreciaţi la justa lor valoare”, a declarat deputatul Marius Gӧndӧr.


Premierul Tăriceanu, un fin apărător al neoliberalismului dâmboviţean cu iz socialist a indus o ţară întreagă în eroare şi mai apoi, pe sfârşitul mandatului său a reuşit să blocheze prin ordonanţe neconstituţionale aplicarea Legii 221 prin care salariile profesorilor se măreau cu 50%. Odată venit Guvernul Boc, acesta s-a văzut pus în faţa unei găuri bugetare de aproape 30 de miliarde de lei vechi, pe lânga criza financiară mondială care ştim cu toţii a lovit dur România în această perioadă. Chiar şi în condiţiile acestea, Premierul Boc nu a vorbit niciodată de abrogarea Legii sau de nerecunoaşterea drepturilor profesori.
Între timp, diverse instanţe din ţară au decis în numele Legii acordarea acestor măriri astfel că ne găsim în acest moment în situaţia în care profesori cu acelaşi grad profesional, cu aceeaşi vechime şi cu aceeaşi muncă depusă sunt plătiţi diferit, diferenţele fiind de ordinul milioanelor de lei vechi. Acest lucru reprezintă o anomalie care pe lângă inechitatea vădită, duce la instabilitate economică. Partidul Democrat Liberal a fost întotdeauna tributar principiului „la muncă egală, remuneraţie egală”.
Din nou în interesul profesorilor, Guvernul Boc a achiesat la iniţiativa Procurorului General al României de a demara un recurs în interesul legii tocmai pentru a-i proteja pe acei profesori care nu au beneficiat de o instanţă de judecată darnică.
Mai mult decât atât, Guvernul a hotărât să îşi asume răspunderea pe o iniţiativă prin care salariile cadrelor didactice sunt omogenizate la nivel de ţară. Începând probabil cu luna mai nu vor mai exista profesori defavorizaţi în România pentru simplul motiv că o instanţă dintr-un judeţ a fost mai îngăduitoare decât o alta.
„Ţin să subliniez că privesc drept normală atitudinea Uniunii Socialiste prin care nu depune o moţiune de cenzură împotriva acestei asumări a Guvernului Boc şi prin care îşi asumă partea lor de vină şi responsabilitate pentru amăgirea cadrelor didactice. Îmi exprim chiar speranţa sinceră că în cadrul şedinţelor din Alianţa Socialistă, cei din PSD le vor explica colegilor liberali situaţia delicată în care suntem puse ambele partide în faţa cadrelor didactice datorită dezinformării Premierului Tăriceanu. Repet, suntem azi în situaţia aceasta datorită dezinformării şi populismului gratuit al Premierului Tăriceanu care în setea oarbă de voturi promova o Românie cu o bogăţie de carton fără vreo legătură cu realitatea iar faptul că USL nu introduce o moţiune de cenzură arată acceptarea matură a vinovăţiei liberale asupra situaţiei creeate” a mai precizat deputatul Gӧndӧr.
„Ţin totodată să îi asigur pe colegii mei profesori, că în momentul în care există un fond economic stabil voi fi primul care va atrage atenţia Primului Ministru asupra problemei acute a salariilor din învăţământ”, a încheiat deputatul democrat liberal.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *