De ce UVVG?

În această perioadă majoritatea absolvenţilor care au reuşit să ia bacul, dar şi cei care au terminat în alţi ani studiile liceale se îndreaptă spre o universitate. Nu este un secret pentru nimeni lupta pe care o dau universităţile româneşti, dar şi străine pentru fiecare viitor student în parte. Dacă punem la socoteală şi dezastrul de la bac, unde au picat examenul în jur de o sută de mii de elevi, lupta pentru viitorii studenţi este şi mai acerbă.
Clar este că cei care se înscriu să urmeze studii superioare trebuie să cunoască dacă universitatea pentru care optează poate să îi ajute mai departe în viaţă, în sensul că vor deveni buni profesionişti. Dacă trec printr-o facultate, doar pentru o diplomă nu au făcut nimic. De aceea este foarte importantă dotarea universităţii cu aparatură de cercetare, iar profesorii să şi profeseze ceea ce predau.
Un exemplu de universitate cu o bază materială şi de cercetare solidă şi profesori universitari de excepţie este Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care este recunoscută pe plan internaţional, prin primele locuri pe care le ocupă, în toate topurile universitare.
În ceea ce priveşte profesorii emeriţi ai UVVG l-aş aminti, în primul rând pe rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, care a reuşit să facă cunoscută şi apreciată universitatea la nivel internaţional. De aceea şi afluenţa de studenţi străini care vin la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Mai pot să amintesc profesori universitari, care ocupă funcţii importante în instituţiile de stat precum, Marius Neculcea, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ştefan Lucaciuc, preşedintele Tribunalului Arad, Ioan Trifa, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, ec. Petrică Horga, preşedinte CECAR şi mulţi alţii.
De aceea, îi îndemn pe toţi cei care doresc să se înscrie la o universitate să opteze pentru o facultate din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, deoarece este o universitate europeană, pentru care garantează statul Român şi deţine certificatul „Grad de încredere ridicat”, acordat de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), pentru performanţele obţinute în asigurarea calităţii actului de educaţie.
Toate acestea înseamnă că absolventul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” se poate prezenta oriunde în Europa cu diploma obţinută pentru a profesa cunoştinţele dobândite în facultate.
Daniel Albu 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *