„Stadionul „Otto Grefner” din Şiria este cel mai frumos din judeţ”

Interviu cu Valentin Bot, primarul comunei Şiria
– Lucrările la drumurile din comuna Şiria continuă cu grederul sub supravegherea d-voastră.
– După sărbătorile de Paşte am încheiat prima etapă de asfaltare în comună. Urmează să pregătim drumurile pentru perioada următoare, deoarece în toamnă vom continua asfaltarea drumurilor. Vom vedea cum stăm cu bugetul şi cine a câştigat licitaţia pentru cei 20 de km de străzi, care îi avem pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, administrat de Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Încercăm să reprofilăm străzile pentru a fi pregătite pentru asfaltare. Odată cu această lucrare, vom repara şi gropile care au apărut între timp. Dorim să creăm condiţiile unei circulaţii decente şi pe drumurile pietruite. Sperăm să reuşim asfaltarea a cât mai multe străzi chiar dacă este vorba despre 75 de km. Vreau să menţionez că drumurile vor avea 4,5 metrii lăţime.
– Odată cu demararea acestor lucrări, aţi dori să faceţi un apel cetăţenilor pentru a nu depozita diferite materiale pe domeniul public?
– Cetăţenii ştiu că nu este permisă depozitarea lemnelor sau a materialelor de construcţii pe domeniul public. De asemenea, nici păsările sau animalele nu trebuie lăsate pe stradă. Ştiu că pe perioada lucrărilor va exista un disconfort pentru cetăţeni, dar numai în acest fel putem realiza aceste utilităţi.
– Tot zilele trecute aţi făcut măsurătorile pentru introducerea gazului.
– A fost câştigată licitaţia de concesionare a serviciului de gaze, iar, de câteva zile am găsit amplasamentul pentru cele două staţii de măsurare a presiunii gazului: una la intrarea în Mâsca, iar cealaltă la intrarea în Galşa. Urmează să dăm aceste amplasamente cu titlu gratuit firmei care a câştigat licitaţia, iar în următoarea perioadă se va realiza proiectul tehnic şi execuţia lucrării de alimentare cu gaz. Pentru început se va introduce conducta de medie care va veni de la Pâncota până la Mâsca.
– Ce înseamnă aceste două staţii de gaz?
– Cele două puncte reprezintă staţii de reglare a presiunii gazului pentru ca aceasta să fie constantă. Este vorba despre puncte tehnice pe care trebuie să le aibă fiecare distribuţie de gaz. În această toamnă vom începe lucrările de introducere a gazului.
Am aprins pentru prima dată nocturna la Stadionul „Otto Grefner”, în noaptea de Înviere
– Ce ne puteţi spune despre inaugurarea Stadionul „Otto Grefner”, care va avea loc duminică?
– A venit momentul în care vom inaugura acest stadion care poartă denumirea de Stadionul „Otto Grefner”. Inaugurarea va avea loc în data de 31 iulie, începând cu ora 19.00 prin două meciuri de old boys între echipa din anii `80-`90 a Şiriei şi echipa de old boys UTA. Cel de-al doilea meci va fi între echipa de old boys a Şiriei şi echipa formată din consilierii locali şi judeţeni din Arad. Va urma prezentarea celor două loturi adică a echipei „Şiriana” Şiria şi a echipei UTA. La ora 22.00, pe nocturnă, va avea loc primul mare meci din acest sezon, dintre echipa „Şiriana” Şiria şi echipa UTA. Sperăm să fie timpul prielnic pentru fotbal astfel încât să ne simţim bine cu toţii. Această inaugurare are loc după 62 de ani de la darea în folosinţă stadionului din centrul comunei. Noi am câştigat un proiect pe Ordonanţa 7 a Guvernului. Am renovat stadionul „Otto Grefner”, iar în urma finalizării lucrărilor de modernizare facem inaugurarea. Consider că, după stadionul echipei UTA, stadionul din Şiria este cel mai frumos din judeţ.
– Am observat faptul că scaunele sunt noi şi sunt inscripţionate.
– Avem în jur de 580 de locuri pe tribună. Scaunele sunt în culorile clubului, alb-albastru, iar pe porţiunea albă am inscripţionat „Şiria”. Vă pot spune că stadionul se vede cel mai bine din parapantele care sunt zi de zi pe cerul comunei noastre. Suntem mândrii de faptul că aceste parapante au sediul în comuna noastră şi pe viitor sperăm să vină şi alte avioane de mici dimensiuni care să facă acrobaţii deasupra Şiriei.
– Ce ne puteţi spune despre nocturnă?
– Nocturna este foarte utilă, în primul rând pentru pregătirea echipei, deoarece toţi cei care activează în cadrul echipei Şiriana Şiria lucrează, iar pregătirile au loc pe timpul serii. De asemenea, dorim să jucăm şi câteva meciuri pe nocturnă. Este un lucru cu totul nou. Vreau să menţionez faptul că nocturna de la Şiria a fost a doua, după cea de la  UTA, chiar dacă cei de la Pâncota au inaugurat-o cu o săptămână înainte, noi am aprins pentru prima dată nocturna în noaptea de Înviere. Am dorit ca prin acest fapt să lăsăm Lumina Învierii să pătrundă în fiecare casă din comuna Şiria.
– În această săptămână veţi primi vizita prietenilor dumneavoastră francezi.
– Aşa este. Anul trecut am fost noi în Franţa, iar anul acesta ne vor vizita ei. Este vorba despre o delegaţie de şapte persoane care vor vizita comuna noastră şi vor participa, vineri seara, la o şedinţă de consiliu. Dorim continuarea acestei frumoase relaţii. Le vom prezenta lucrările pe care le-am realizat de la ultima lor vizită şi aş vrea să menţionez Căminul Cultural, drumurile asfaltate, parcul din faţa bisericii din Galşa, parcul din faţa bisericii din Mâsca, staţia de epurare de la Şiria, modernizarea Grădiniţei nr. 1 de la Şiria, începerea lucrărilor la Şcoala Generală nr.1 din Şiria şi multe alte realizări.
– Aş vrea să ne spuneţi cum se vor încheia manifestările de duminică?
– După încheierea meciului dintre Şiria şi UTA, ne vom deplasa cu toţi la Căminul Cultural, unde va avea loc o seară distractivă şi un dineu dat în cinstea echipei fanion a judeţului, UTA Arad.
Daniel Albu
Cristina Coleştean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *