UVVG, alături de comunităţile locale

O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a onorat invitaţiile la festivalurile estivale tradiţionale din această perioadă: Zilele oraşului Chişineu Criş, Zilele comunei Livada, „Praznicul de Pită Nouă” de la Socodor, cât şi Festivalul internaţional de satiră şi umor: „Gura Satului” de la Macea.
În cadrul parteneriatelor cu comunităţile locale respective, au fost oferite, din partea Senatului Universitar şi a prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG, „Diploma de Excelenţă” pentru contribuţia adusă în administraţia locală d-lor primari: Gheorghe Burdan – Chişineu Criş, Ioan Mercea – Macea, Şerb Militon – Livada. La Chişineu Criş, cancelarul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Corneliu Maior, i-a oferit Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României, lucrări academice apărute la Editura Vasile Goldiş „University Press”.         
În cadrul festivalului de la Macea, la secţiunea caricatură, d-l. Virgiliu Jireghie, cadru didactic al UVVG, a obţinut premiul „Pavel Alaszu”, pentru expoziţia de foto de caricaturi „Chipuri şoade”. Subliniem faptul că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a fost partener în organizarea programului de la Chişineu Criş şi Macea.
La sfârşitul acestei săptămâni, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” va fi prezentă la manifestările dedicate „Zilelor Aradului” cu prezentări expoziţionale şi spectacol folcloric şi va onora invitaţia la tradiţionalul „Praznic de Pită Nouă” de la Pecica.
Biroul de presă al UVVG
Daniel Albu
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *