Diaconescu a reuşit să înfiinţeze Partidul Poporului

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, cererea patronului OTV privind înfiinţarea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Curtea de Apel Bucureşti a admis astfel recursul lui Dan Diaconescu faţă de decizia prin care, în 7 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea privind înscrierea acestei formaţiuni politice.

Câteva zeci de susţinători au venit la instanţă pentru a aştepta decizia judecătorilor.
La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în primă instanţă, dreptul de a înfiinţa Partidul Poporuluii – Legea Cojocaru.
După deliberare, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi, dar nu a continuat dezbaterile, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 22 septembrie. Avocatul lui Diaconescu, Cătălin Daniel Fenechiu, a depus la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de schimbare a termenului de judecată din 22 septembrie într-unul mai apropiat, cerere care a fost admisă, iar termenul a fost stabilit pentru 15 septembrie.
Cererea de înfiinţare a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.
Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru noua acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *