Euro se depreciază în raport cu dolarul după retrogradarea Italiei

Euro îşi continuă deprecierea în raport cu dolarul american pentru a treia zi consecutiv, după ce agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a scăzut ratingul Italiei, sporind îngrijorările referitoare la criza datoriilor în Europa care ar putea majora costul împrumuturilor pentru ţările din regiune, transmite Bloomberg.

Moneda euro a scăzut la cel mai redus nivel din 2001 şi până în prezent în raport cu yenul japonez, înainte de finalizarea discuţiilor dintre Grecia şi principalii creditori cu privire la o nouă tranşă de împrumut. 
Dolarul american s-a apreciat în raport cu majoritatea valutelor înainte de şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale care va avea loc marţi. 
La Londra, euro a scăzut marţi dimineaţă la 1,3619 dolari, de la 1,3686 dolari, nivel consemnat luni seară la New York. De asemenea, moneda europeană s-a depreciat până la 104,24 yeni, de la 104,82 yeni, luni. În 12 septembrie, euro a scăzut până la un minim de 103,90 yeni, cel mai redus nivel din iunie 2001. 
Standard & Poor’s a decis, luni, să reducă ratingul Italiei la A de la A+, arătând că Italia este ţara cu cea mai mare datorie publică în rândul statelor notate cu calificativul A. 
Italia se alătură unor state precum Spania, Irlanda, Portugalia, Cipru şi Grecia care s-au confruntat cu scăderea ratingului în acest an. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *