Vizită pastorală la Biserica de lemn Sfânta Cuvioasă Parascheva din Arad

Duminica aceasta Biserica de lemn Sfânta Cuvioasă Parascheva din incinta Spitalului Clinic Judeţean din Arad, a primit vizita canonică a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu al Arhiepiscopiei Aradului.
Bucuria duhovnicească nu poate fi exprimată în cuvinte simţindu-se în acest lăcaş de cult ce dăinuie de secole arhiereasca binecuvântare a înaltului prelat.
Anul acesta, an dedicat Sfântului Maslu şi îngrijirii bolnavilor a fot exprimat prin faptă de Înalpreasfinţitul dr. Timotei Seviciu care a slujit în această biserica ce se află de zece ani amplasată în incinta unui spital. Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie a fost prezidată de Înalpreasfinţia Sa dr. Timotei Seviciu înconjurat de părintele duhovnic dr. Pavel Vesa şi de pr. Neamţu Cornel, răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi conduşi de prof. Paul Krizner iar la unele cântări s-au alăturat toţi credincioşii participanţi.
În cuvântul de învăţătură Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei Seviciu a subliniat importanţa tainelor în viaţa omului şi în special îngrijirea faţă de aproapele, faţă de cel bolnav, care are nevoie de noi şi prin acest act de ajutorare noi ca şi creştini nu facem altceva decât să dăm mărturie vie a credinţei noastre. De asemenea a reamintit faptul că Biserica de lemn Sfânta Cuvioasă Parascheva, este cea mai veche biserică de lemn din Arad, monument istoric datând din prima jumătate a secolului al XIIII – lea mai exact de la 1724 și de zece ani se află pe noul amplasament prin strădania părintelui Pavel Vesa şi a ctitorului acestui sfânt lăcaş academician Cornelea Bodea care a trecut la cele veşnice.
La sfârşitul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii părintele duhovnic dr. Pavel Vesa a mulţumit pentru acest popas duhovnicesc făcut de Înaltpreasfinţitul părinte Arhiepiscop dr. Timotei Seviciu care ”la început de an a dorit să fie în mijlocul bolnavilor şi a personalului spitalicesc prin această comuniune liturgică. Anul acesta an omagial dedicat Tainei Sfântului Maslu ne va face mai responsabili devenind asemenea samarineanului milostiv”
După încheierea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii preoţii slujitori corul şi toţi credincioşii participanţi au cântat La mulţi ani în cinstea evenimentului pe care Înaltpreasfinţia Sa îl va sărbători în data de 22 a.c când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfântul Ap Timotei, cu aceste gânduri urăm şi noi încă de pe acum zile binecuvântate cu pace şi sănătate. Întru mulţi şi binecuvântaţi ani Stăpâne.
Prof. Paul Krizner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *