Igaş: „BPN va analiza în 5 martie fiecare candidatură de primar, sau preşedinte al CJ”

Întrebat în cadrul întâlnirii cu presa, din data de 23.02.2012, dacă în PDL Arad există două tabere, senatorul Constantin Traian Igaş a precizat: „Au fost discuţii şi este normal, deoarece ne pregătim pentru un an cu alegeri locale şi parlamentare, dar cred că de fiecare dată am ştiut să gestionăm situaţia ca un grup de oameni responsabili, un grup de politicieni care au pus întotdeauna mai presus de orice interesul Aradului”.
Referitor la votul Biroului Permanent Judeţean Arad privind listele de candidaţi la alegerile locale din acest an pentru funcţia de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul Constantin Traian Igaş, vicepreşedinte al PDL la nivel naţional, a declarat: „A fost dat un vot în special pentru a linişti spiritele în rândul primarilor, care se temeau că nu vor mai avea sprijinul partidului pentru un nou mandat. Din punctul meu de vedere, cu primarii, care sunt astăzi în funcţie, nu avem nici un fel de problemă să candideze în continuare. Au avut rezultate şi am lucrat ca într-o echipă. La fel va trebui să analizăm poziţiile de consilier local şi, sigur că, nu în ultimul rând, va trebui să luăm o decizie în ceea ce priveşte forma şi modalitatea în care ne vom prezenta la alegeri în această primăvară şi la cele din toamnă”.
Vicepreşedintele PDL Constantin Traian Igaş a precizat că, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional de luni, (n.n. 20.02.2012), s-a luat în discuţie candidaţii la alegerile locale şi parlamentare din acest an. „Mai exact până în data de 5 martie Biroul Permanent Naţional va analiza fiecare candidatură în parte a celor care astăzi ocupă o funcţie de primar, sau de preşedinte al Consiliului Judeţean. Până la data de 31 martie va trebui să nominalizăm candidaţii pentru funcţiile de primar, acolo unde nu avem şi de preşedinte al Consiliilor Judeţene, unde nu avem preşedinte. Practic, în 5 martie se va lua o decizie în BPN, vorbind de fiecare judeţ în parte, unde se va discuta inclusiv şi situaţia din Arad”.
Daniel Albu

P.S: Din câte poate să înţeleagă oricine, calendarul şi strategia în alegeri se decid la Bucureşti, în acest sens existând Decizia Biroului Permanent Naţional cu Nr. 1, din 09.01.2012. Ne place, nu ne place, dar deocamdată, ora exactă se dă la Bucureşti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *