Senatorii PDL Constantin Traian Igaş şi Ovidiu Marian atacă greva parlamentarilor USL

Senatorul Constantin Traian Igaş s-a referit, în cadrul conferinţei de presă de ieri, la greva parlamentară a USL. „Au cerut un nou guvern. Astăzi România are un nou guvern, un nou prim-ministru, o echipă tânără care vrea să ducă mai departe măsurile începute de Guvernul Boc şi să gestioneze situaţia grea din România din punct de vedere economic, să nu ajungem ca şi alte ţări, într-o situaţie financiară deosebit de gravă. Dacă vom gestiona lucrurile la nivel central aşa cum au fost până în momentul de faţă, nu ne paşte primejdia să ajungem în această zonă. Acesta este mesajul meu către USL, către colegii deputaţi şi senatori din partidele de opoziţie. Să nu uităm că ne aşteaptă un an electoral 2012 cu alegeri locale şi parlamentare. Fiecare dintre noi, şi cei care suntem în activitate şi suntem interesaţi să dezbatem în Parlament, şi cei care astăzi mimează o grevă, mai devreme sau mai târziu va trebui să dăm socoteală în faţa Electoratului pentru ceea ce am făcut sau nu am făcut”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaş.
Cei doi senatori democrat liberali de Arad, Traian Constantin Igaş şi Ovidiu Marian, consideră că ideea de a continua pe linia boicotării lucrărilor sau a absentării de la lucrările Senatului şi Camerei Deputaţilor este o abordare complet greşită şi lipsită de responsabilitate faţă de românii care şi-au dat votul pentru reprezentanţii opoziţiei.
„Vă reamintesc că, cu câteva zile înainte de începerea sesiuni normale a Parlamentului, au cerut sesiune extraordinară, cu motivarea că dialogul trebuie să aibă loc în Parlament, şi nu în stradă. Şi am avut sesiune extraordinară. Acum, când a început sesiunea normală, nu mai vin, nu mai consideră că dialogul trebuie să aibă loc în Parlament. Crin Antonescu, una dintre vocile cele mai grăitoare la şedinţa sesiunii extraordinare, este primul care a picat examenul prezenţei la serviciu cu nota 0…la sută. Acest procent al prezenţei liderului arată cel mai bine lucrurile pe care Crin Antonescu, veşnicul «prezidenţiabil», le are de oferit românilor. Aceasta este «alternativa» reală a opoziţiei pentru România: zero prezenţă la serviciu, 1,4 milioane de euro pe luna salarii şi indemnizaţii «băgate» în buzunar”, a menţionat senatorul Traian Igaş.
„Deputaţii şi senatorii USL se pricep, atât de bine să se sustragă de la îndatorirea faţă de cetăţeni de a realiza acte normative şi de a vota proiecte legislative încât au găsit şi varianta de a fi plătiţi pentru asta. De remarcat este faptul că majoritatea românilor nu rezonează cu greva parlamentară a Alianţei socialiste, întrucât este extrem de păguboasă pentru români”, este de părere senatorul democrat-liberal Ovidiu Marian.
Senatorul Ovidiu Marian, preşedinte al Comisiei de buget – finanţe, a precizat că, la comisie, s-au adunat câteva sute de avize şi aproximativ 200 de rapoarte. „De fiecare dată când am programat lucrările de Comisie, colegii mei din coaliţie au participat, din nefericire din cei 11 membrii ai comisiei, 6 din opoziţie nu s-au prezentat nicio singură dată. Ultima dată aveam speranţa că vor participa pentru că i-am văzut la casierie că îşi încasează bani, dar la Comisie nu au mai ajuns. Cu părere de rău spun acest lucru pentru că avem ce să muncim şi sunt legi administrative care au fost promovate de opoziţie. Ar fi trebuit să discutăm în comisie de un aviz, de acceptare sau de respingere. Este foarte greu să înţeleg că există grevă parlamentară în condiţiile în care stai la birou, te plimbi cu avionul etc. Am avut o întâlnire cu conducerea Bursei de Valori Bucureşti şi m-a invitat la o discuţie informală la care au participat câţiva colegii din opoziţie, însă la lucrările importante din cadrul Comisiei nu ne-au onorat cu prezenţa. Promisiunea era că îşi vor reveni la normalitate şi vor participa la lucrările Comisiei pentru că îşi doresc acest lucru. Cel mai dezagreabil moment al acestei greve a fost atunci când în cadrul şedinţei de la Camera Deputaţilor, colegii noştri din opoziţie au intrat în balcoanele Camerei şi au bârfit atunci când se dezbăteau nişte legi”.
„Parlamentarii Alianţei Socialiste sunt singurii angajaţi din această ţară care, deşi au renunţat să mai vină la muncă, îşi primesc salariile în continuare”, a mai precizat senatorul Constantin Traian Igaş
Recentele sondaje arată că alegerea pe care PDL şi-a asumat-o, aceea de schimbare radicală a echipei guvernamentale, se regăseşte şi în opţiunea cetăţenilor întrucât cota de încredere a actualului premier este mai mare decât cea a liderilor USL.
Partidul Democrat Liberal recuperează procentele pierdute în perioada protestelor prin responsabilitatea de care dă dovadă faţă de români în timp ce presupusa alternativă a opoziţiei pentru România o „îngheaţă” în sondaje la sub 50%.
Daniel Albu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *