Ajutor umanitar pentru nouă judeţe afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol

Executivul a aprobat acordarea unui ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, populaţiei din judeţele Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ şi Vrancea, afectate de căderile masive de zăpadă şi viscol, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, la finalul şedinţei de Guvern.
Potrivit purtătorului de Cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, ajutorul este în limita sumei de 1,055 milioane de lei şi constă în motorină, combustibil utilizat deja în acţiunile de deszăpezire din cele nouă judeţe, respectiv:
Bacău – 210.000 de lei
Buzău – 70.000 de lei
Caraş-Severin – 35.000 de lei
Dolj – 110.000 de lei
Galaţi – 70.000 de lei
Iaşi – 140.000 de lei
Mehedinţi – 140.000 de lei
Neamţ – 140.000 de lei
Vrancea – 140.000 de lei.
Întrebat dacă au fost luate măsuri, în cadrul şedinţei de ierii, în ceea ce priveşte avertizarea hidrologică pentru 12 judeţe din zona Dunării, Dan Suciu a declarat că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a fost informat în legătură cu situaţia de pe Dunăre, în special situaţia din zona Călăraşi, unde  s-a format un pod de gheaţă.   
 „Situaţia este sub control, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi structurile locale similare urmăresc situaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului. De asemenea, Dan Suciu a mai afirmat că s-a constituit la Ministerul Transporturilor o celulă de criză pentru urmărirea evoluţiei situaţiei de pe Dunăre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *