„Prin absenţa de la vot, continuă decadenţa PNL”

Deputatul arădean Iustin Cionca subliniază că absenţa parlamentarilor liberali de la votul final privind Legea Lustraţiei aruncă o lumină nefavorabilă asupra PNL. „Adevăratul substrat al absenţei liberale de la votarea acestei legi este dorinţa de a-i oferi un «paravan» lui Dan Voiculescu. Din păcate, liberalii îşi spulberă astfel şi ultima fărâmă de identitate. După ce s-au pus la remorca social-democraţilor, acum Crin Antonescu «afiliază» PNL la Partidul Conservator, devenind a treia formaţiune ca importanţă în Uniunea socialistă”, a afirmat Iustin Cionca.
Deputatul arădean crede că nici măcar motivul pueril al grevei parlamentare n-ar fi trebuit să îi ţine pe liberalii autentici departe de votul Legii Lustraţiei. „Mă gândesc la ceea ce a însemnat Partidul Naţional Liberal în 1990, câţi oameni care au înfundat puşcăriile comuniste şi-au pus speranţa în această formaţiune politică şi în apariţia Legii Lustraţiei, care să ţină torţionarii departe de viaţa publică. De asemenea mă uit astăzi la formaţiunea condusă de Crin Antonescu şi îmi dau seama că le-a înşelat aşteptările tuturor luptătorilor anticomunişti. Şi totul pentru a scoate curat un singur om, pe Dan Voiculescu. Din păcate, prin absenţa de la votul de azi, continuă decadenţa PNL”, a completat Iustin Cionca.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist. Plenul a introdus şi procurorii comunişti în categoria persoanelor lustrate.
Noua lege prevede că persoanele lustrabile nu vor mai putea ocupa funcţii publice numite timp de cinci ani. În vechea formă, actul normativ interzicea celor lustraţi şi ocuparea funcţiilor alese, dar Curtea Constituţională a considerat că această prevedere încalcă dreptul constituţional de a fi ales.  Din vechea lege au fost eliminate prevederile referitoare la membrii UTC şi  la personalul diplomatic şi consular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *