„Decolmatarea văilor înseamnă siguranţa cetăţenilor”

Pavel Cialma, primarul comunei Cărand, a reuşit în cei patru ani de mandat să finalizeze proiectele demarate în vara anului 2008. Acesta a avut în prim plan rezolvarea problemelor la şcoli şi grădiniţe, în acest sens realizându-se modernizarea şcolii cu clasele I-IV şi a grădiniţei din localitatea Selişte. Tot în localitatea Seliştea s-a reabilitat reţeaua de apă potabilă prin schimbarea conductelor pe o porţiune de 500 m liniari.
De asemenea, s-a decolmatat Valea Groşilor, s-a îndiguit Valea lui Ignat care traversează comuna Cărand şi s-au construit două punţi pietonale peste Valea Ignat în localitatea Cărand. „Chiar dacă pare un lucru minor, prin amenajarea văilor evităm la minim inundaţiile”, a afirmat Pavel Cialma, primarul comunei Cărand.
Un alt proiect de anvergură finalizat în acest moment este amenajarea de pavaj în Cărand şi Seliştea pe o porţiune de 6200 mp.
Primarul Cialma s-a preocupat şi de asigurarea unor condiţii decente la dispensarul medical din localitate prin realizarea reabilitării exterioare. Nu a fost uitată nici latura sportivă, fiind amenajat un teren de sport sintetic cu dimensiuni reduse. Intabularea păşunii comunale, reabilitarea Căminului cultural şi a sediului Primăriei pot fi amintite ca realizări ale edilului Cărandului.
În cursul anului 2012 urmează a fi finalizate alte lucrări, continuarea pavajului pe o suprafaţă de 2000 mp, reabilitarea Căminului cultural Seliştea, construirea unei staţii de tratare a apei potabile, modernizarea străzilor în localitatea Cărand şi Seliştea prin asfaltarea a 2 km (lucrarea realizată prin PNDI).
Edilul şef a punctat şi câteva proiecte pentru 2012-2016: terminarea lucrărilor de pavaj în comună, modernizarea tuturor străzilor prin asfaltare, introducerea canalizării în comună, refacerea tuturor rigolelor de scurgere a apelor pluviale, atragerea de investitori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *