Gheorghe Seculici răspunde cu argumente atacurilor nefondate ale lui Dorel Căprar

Co-preşedintele USL Arad, Dorel Căprar, a remis, ieri, un comunicat de presă în care se întreabă „ce caută domnul Seculici, de profesie arhitect, în Consiliul de Administraţie al Transelectrica?”
În replică preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, precizează că prezenţa sa în Consiliul de Administraţie la Transelectrica coincide cu una dintre cele mai faste perioade ale companiei.„Managementul Transelectrica a fost unul competent şi dinamic, ceea ce a permis listarea la bursă a companiei, la propunerea Consiliului de Administraţie. Dacă astăzi se discută la nivel internaţional despre vânzarea unui pachet de acţiuni şi există un mare interes legat de Transelectrica, se întâmplă fiindcă este o companie solidă, fără datorii, datorită managementului eficient. Nu este o ruşine să faci parte din echipa sa managerială, ci dimpotrivă o mândrie”.
În comunicatul co-preşedintelui PSD Arad, Dorel Căprar, se mai precizează: ,,Am observat cu toţii că domnul Seculici alături de alte persoane necalificate pentru această poziţie decid viitorul unei companii strategice. Găsim anormală această situaţie. Oare ce l-a recomandat pe domnul Seculici pentru această poziţie? Precizăm că este vorba despre o societate-cheie, cu cifre de afaceri anuale imense. Remarcăm că, întâmplător sau nu, în această perioadă se discută despre vânzarea de către statul român a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei de transport a energiei electrice. Ne întrebăm legitim dacă nu cumva politizarea consiliului de administraţie are legătură cu băieţii deştepţi care învârt sute de milioane de euro în domeniul energiei” a declarat Dorel Căprar.
Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici: “Managementul Transelectrica este competent şi dinamic”
În replică preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici, precizează că prezenţa sa în Consiliul de Administraţie la Transelectrica coincide cu una dintre cele mai faste perioade ale companiei. “Managementul Transelectrica a fost unul competent şi dinamic, ceea ce a permis listarea la bursă a companiei, la propunerea Consiliului de Administraţie. Dacă astăzi se discută la nivel internaţional despre vânzarea unui pachet de acţiuni şi există un mare interes legat de Transelectrica, se întâmplă fiindcă este o companie solidă, fără datorii, datorită managementului eficient. Nu este o ruşine să faci parte din echipa sa managerială, ci dimpotrivă o mândrie. Nu acelaşi lucru se poate spune, din păcate, despre companiile de stat controlate de membrii PSD, care la vremea respectivă au falimentat lamentabil, sfârşind prin a fi vândute pe nimic, de multe ori chiar anturajului PSD”.
Gheorghe Seculici a subliniat:  „Sunt de acord cu profesionalizarea managementului companiilor de stat. Acest lucru s-a întâmplat la Transelectrica, acolo unde manageri din sfera privată, printre care sunt şi eu (începând cu anul 2009), au demonstrat că se pot obţine rezultate foarte bune şi la stat. Partidul Democrat Liberal şi-a propus externalizarea managementului companiilor de stat pentru creşterea eficienţei acestora şi nu văd nimic rău în asta. Este surprinzător că opoziţia, în special cei de la PSD, contestă şi această iniţiativă, dar pe undeva este de înţeles: ei au instrumentat ,,marile privatizări”, care au distrus o parte din economia românească, au vândut pe nimic resursele României. Astăzi românii plătesc facturi mari la întreţinere, la combustibil, din cauza lipsei de discernământ a PSD. În ce priveşte aşa-zişii ,,băieţi deştepţi din energie”, se cunoaşte faptul că şi în calitatea de vicepremier pe care am avut-o am refuzat compromisurile şi am reuşit să creştem economia, tocmai prin profesionalizare şi exigenţă” – a declarat Gheorghe Seculici.
Gheorghe Seculici a fost vicepremier al României şi în această calitate răspundea de sectorul energetic şi a participat la elaborarea strategiei de dezvoltare a Ministerului Economiei. Nu este, aşadar, în afara problematicilor specifice acestui sector. Faptul că în sfera privată, unde activează de mai bine de două decenii, a avut rezultate foarte bune, este un argument în plus.
Daniel Albu

P.S.
Se poate observa o rea credinţă a unor lideri PSD, care în loc să aprecieze faptul că un arădean de talia lui Gheorghe Seculici face parte din Consiliul de Administraţie al Transelectrica, una dintre cele mai puternice companii din România, urmăreşte doar discreditarea oricărui arădean care ocupă o funcţie importantă la nivel naţional. Să înţelegem că orice arădean va fi contestat de PSD dacă va ocupa o funcţie la nivel central? Cert este că nu aşa se face opoziţie constructivă. Cât despre numirea în Consiliu de Administraţie al Transelectrica, în cazul lui Gheorghe Seculici, nici nu se pune problema că nu s-a făcut criteriul competenţiei. Experienţa şi profesionalismul domniei sale o dovedesc cu vârf şi îndesat!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *