Seminar studenţesc: „UE şi impactul socio-cultural la nivelul vieţii studenţeşti”

Studenţii Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, au organizat, zilele trecute, cu ocazia Zilei Europei, un seminar deschis cu tema „Uniunea Europeană şi impactul socio-cultural la nivelul vieţii studenţeşti”. 
Invitatul special a fost doamna rector, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, care a felicitat şi încurajat iniţiativele studenţeşti de implicare atât în viaţa academică, cât şi în cea comunitară, subliniind importanţa voluntariatului în formarea personală.
Studenţii UVVG care sunt cetăţeni europeni, dar şi cei care nu sunt parte a Uniunii Europene, dar activează în mediul academic arădean şi-au împărtăşit experienţa în ceea ce priveşte viaţa studenţească pe teritoriul unei Europe unite, din prisma cadrului multicultural oferit de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. 

„Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în diversitatea culturală a spaţiul European. Cum cele mai interesante agregate multiculturale, sunt cele academice, acest spaţiu de dezvoltare profesională şi intelectuală, am a ales să cinstim ziua de 9 Mai printr-un seminar deschis, pentru a ne îmbogăţii orizontul analizând experienţele împărtăşite de colegii noştri în ceea ce priveşte impactul diversităţii culturale în viaţa studenţească. Să lucrezi cu oameni dintr-o vastă gamă culturală, reprezintă o experienţă fără substitut. Te formează ca persoană. Sunt mândru că sunt parte a unei structuri academice ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, care ne oferă această oportunitate de interacţionat la nivel multicultural”, ne-a declarat Paul Bărbulescu, prefectul Studenţilor din Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *