Acțiuni de prevenție ale Clubului Lions Arad împreună cu studenții UVVG

ok1Studenți ai Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, din cadrul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, în special de la liniile engleză și franceză, au participat, zilele trecute, la o întrunire a Clubului Lions din Arad, care a avut loc la Activ Club Arad.
Manifestarea s-a bucurat de prezenţa d-nei prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Marius Popa, Guvernator Lions, District 124 România, Adriana Molnar, preşedintele Clubului Femeilor Lions Arad, Valeriu Câmpeanu, unul dintre fondatorii Clubului Lions Arad, Adrian Năsui, fost preşedinte al Clubului Lions Arad între 2013-2014, membri şi simpatizanţi ai Clubului Lions Arad.
În cadrul evenimentului, domnul Adrian Cotoraci, președintele Lions Club Arad, a prezentat o retrospectivă a activității desfășurate în ultima perioadă de către Clubul Lions Arad, dintre care amintim – măsurarea gratuită a glicemiei arădenilor (cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului – 14.11.2014), dar și viitoarele acțiuni umanitare şi de prevenţie, care se vor desfășura în parteneriat cu studenții și cadrele didactice ale UVVG, dar şi alte manifestări ale membrilor Clubului Lions Arad.
Domnul Adrian Cotoraci, preşedintele Clubului Lions Arad, a subliniat că, în luna noiembrie 2014, Clubul Lions din Arad, a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţarea sa. „Împreună cu Districtul din care facem parte, am participat în Croaţia, la un concurs de regate sub egida luptei antidrog unde am obţinut un onorant loc 8 între cele 26 de echipaje, din reprezentativa României făcând parte şi doi arădeni. Pentru că mandatul de preşedinte al Clubului durează un an, până la sfârşitul acestuia, doresc ca tabăra de la Castelul Macea a Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad să devină o tabără regională, unde să vină copiii cu deficienţe de vedere şi din celelalte judeţe limitrofe Aradului. Aş vrea să adaug că avem în dotare o ambulanţă, ea fiind una de prevenţie dentară, cu care, prin generozitatea Universităţii „Vasile Goldiş”, vom efectua pentru prima dată acţiuni de prevenţie dentară la copiii din satele din judeţul Arad, unde nu există cabinete stomatologice. Până acum, am folosit o ambulanţă de la Clubul Lions din Timişoara cu care am efectuat acţiuni de prevenţie a problemelor oftalmologice şi, evident, acest lucru îl vom face şi în acest an. Prin tot ceea ce facem încercăm să ne apropiem cât mai mult de comunitate şi să o ajutăm după puterile noastre”.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat importanţa implicării studenţilor în acţiunile de prevenţie organizate de UVVG şi le-a mulţumit celor prezenţi pentru voluntariatul de care au dat dovadă.
Doamna Adriana Molnar, preşedintele Clubului Femeilor Lions Arad, a precizat: „Clubul Femeilor Lions a efectuat o serie de acţiuni menite să ajute copiii care au probleme de vedere prin strângerea de fonduri, donaţii şi sponsorizări pentru rezolvarea acestor cazuri. De asemenea, avem un program de burse pentru copii cu o situaţie materială grea dar care au rezultate bune la învăţătură, în acest moment 6 dintre ei fiind incluşi în acest proiect şi un program cultural, dacă îl pot numi aşa, prin care am ajutat nişte copii dotaţi, în domeniul muzical, să participe la diferite concursuri din ţară. Clubul Lions Arad, în afara serviciilor pe care încearcă să le facă pentru comunitate, are întâlniri periodice cu celelalte Cluburi Lions din ţară în care şi noi ca şi Club al Femeilor am fost implicate, participând la baluri de caritate unde au fost invitate persoane care au dorit să ajute acţiunile noastre prin donaţii financiare sau prin alte servicii oferite. Nu în ultimul rând aş menţiona acţiunile de promovare a conceptului Lions prin înfiinţarea Clubului Leo, un club destinat copiilor care iau astfel contact de la o vârstă fragedă cu principiile şi programele organizaţiei noastre”.
„A fost o acţiune excelentă la care am avut şi eu o prezentare de făcut, o acţiune care a captat atenţia tuturor celor invitaţi să participe la ea. Ea este una de continuat şi pe alte structuri sociale din Arad pentru a creşte posibilitatea atingerii ţintelor pe care le avem. Sloganul Clubului Lions este cunoscut în toată lumea – “Noi servim” (“We serve”) – de aceea noi servim comunitatea, ajutăm pe cei care au probleme de vedere sau alte probleme iar în acest fel ne simţim satisfăcuţi că ne putem aduce aportul la dezvoltarea societăţii în care trăim”, a precizat Valeriu Câmpeanu, unul dintre fondatorii Clubului Lions Arad, în anul 1994 şi unul dintre preşedinţii acestuia (1998-1999).
Daniel Albu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *