Excelenţa Sa Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României la Budapesta, a vizitat Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

ok ambasadorCasa Universitarilor și Studenților din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a găzduit, marți, 26.05.2015, întâlnirea oficială a Excelenţei Sale Alexandru Victor Micula, Ambasadorul României la Budapesta, cu conducerea UVVG, reprezentată de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității, alături de care s-a aflat prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste Politice și Administrative, precum și conf. univ. dr. Antoanela Naaji, director Departament Relații Internaționale.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a transmis oaspetelui mesajul d-nei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci
și a prezentat ultimele acțiuni ale UVVG.
Excelența Sa Victor Micula, ambasadorul României în Ungaria, a subliniat că: „Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad face parte din rețeaua diplomatică românească din Ungaria, atât pe lina întăririi colaborării între instituțiile academice ale celor două țări, cât și în programele de sprijinire și păstrare a identităţii culturale și etnice a românilor din Ungaria. Programele de studii pe care le oferiți etnicilor români din Ungaria, sunt foarte generoase, contează enorm și vin în sprijinul eforturilor comunității de a-și păstra identitatea. Sperăm ca și în continuare să beneficiem de sprijinul dumneavoastră. Această legătură nu a început cu mine, predecesoarea mea a beneficiat, de asemenea, de sprijinul Universităţii de Vest Vasile Goldiș” din Arad. Sunt convins că și succesorii mei, la Budapesta, vor continua să beneficieze de generozitatea dumneavoastră”.
„Universitatea noastră a fost onorată de vizita domnului ambasador al României la Budapesta, Excelența Sa Victor Micula. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Casa Universitarilor, i-am acordat, din partea Senatului Universității noastre, „Medalia Jubiliară de Aur” cu prilejul împlinirii a 25 de ani de existență a Universităţii de Vest „Vasile Goldiș”, pentru aportul pe care Ambasada de la Budapestea, în colaborare cu Consulatele de la Gyula și Szeged, l-au adus în strângerea relațiilor cu Universităţile din Ungaria, în cadrul unor programe transfrontaliere și a derulării unor proiecte de cercetare. Totodată, Excelența Sa, Alexandru Victor Micula, Ambasadorului României în Ungaria, a susţinut o conferință, în fața studenților Universităţii noastre și a efectuat o vizită la Institutul de Științe ale Vieții pentru a se informa asupra posibilităților de a deschide noi nișe de colaborare cu Universităţile din Ungaria”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
Daniel Albu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *