Bogdan Ban, candidatul PNL la Primăria orașului Curtici

IMG_5483Liberalii arădeni l-au prezentat joi, în cadrul unei conferință de presă ce a avut loc la sediul PNL Arad, pe Bogdan Ban, viceprimarul orașului Curtici, ca fiind un posibil candidat pentru funcția de primar al localității. Prim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a explicat că Bogdan Ban va fi introdus într-un sondaj de opinie care va fi comandat de liberali, iar dacă rezultatul va arăta că locuitorii Curticiului îl vor primar, acesta ar putea fi candidatul PNL la primăria orașului.
„Pentru cei care nu mă cunosc deja, numele meu este Bogdan Ioan Ban, am 36 de ani, sunt căsătorit și am un băiețel în vârstă de 7 ani. Mi-am efectuat studiile gimnaziale la Școala Generală din Curtici, după care am urmat cursurile Liceului Teoretic «Elena Ghiba Birta» din Arad, la profilul Informatică, iar mai apoi am urmat cursurile Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest «Vasile Goldiș» Arad. La alegerile locale din anul 2012 am candidat din partea societății civile, împreună cu o echipă fără prea multă experiență politică și motivat de ideea «de a nu mai sta deoparte». În timp, am văzut echipa pe care PNL o are în Curtici și în județul Arad, am văzut munca pe care această echipă o depune și am ales să mă alătur lor. Din luna ianuarie a anului 2014 ocup funcția de viceprimar al orașului Curtici. Vă spun sincer, că înainte de a ocupa această funcție aveam o altă viziune despre ceea ce înseamnă administrația publică locală. Odată cu începere activității și delegarea anumitor atribuții de către domnul primar, am ajuns să mă lovesc direct de problemele cu care se confruntă administrația locală, în principal datorate lacunelor legislative. Am ajuns să simt pe propria piele cât efort trebuie depus și câtă răbdare trebuie să ai ca să poți duce la bun sfârșit orice proiect. Nu a fost deloc ușor, dar îi mulțumesc domnului primar pentru faptul că a avut încredere în mine, delegându-mi multe atribuții importante din cadrul Primăriei Curtici. Astfel, am reușit să acumulez o experiență vastă în ceea ce privește administrația publică locală”, a declarat Bogdan Ban.
În același timp, viceprimarul orașului Curtici a explicat și care sunt responsabilitățile pe care le are în cadrul primăriei, care sunt realizările administrației din care face parte, dar și care este viziunea sa pentru viitorul orașului.
„Prin prisma organigramei Primăriei Oraşului Curtici am responsabilităţi în ceea ce priveşte administarea domeniului public şi privat, Piaţa agroalimentară, Casa de cultură, Biblioteca orăşenească, Baza sportivă şi Sala de sport. De asemenea sunt preşedintele Comisiei de recepţie a Primăriei Oraşului Curtici, ceea ce înseamnă că sunt nevoit să urmăresc buna desfăşurare a tuturor investiţiilor şi lucrărilor de reparaţii din localitate. Alături de domnul primar Nicolae Aaniţei, din ianuarie 2014 şi până în prezent, aş dori să amintesc câteva dintre realizările cele mai importante din oraşul Curtici la care am participat activ, şi anume: introducerea sistemului de canalizare pe străzi, preluarea şi renovarea Ştrandului Termal, repararea trotuarelor cu pavele (70% din total străzi), construirea a două terenuri de tenis în incinta Bazei Sportive. Bugetul Oraşului Curtici este probabil unul dintre cele mai solide bugete din ţară datorită aportului investitorilor de mare rang printre care C.A.I. Curtici (prin dl. Ing. Dimitrie Muscă), Lagermax, Trade Trans şi mulţi alţii, investitori care au găsit întotdeauna un sprijin în Primăria Oraşului Curtici. De aici doresc să ajung la investiţiile viitoare care, unele deja au proiecte terminate, dar întâmpinăm obstacole legislative sau de altă natură, privind finalizarea lor. Aici amintesc Centura ocolitoare a oraşului Curtici, Centrul de zi pentru vârsnici, modernizarea centrului oraşului Curtici, extinderea reţelei electrice în Cartierul Nou. Proiecte mari aflate în desfăşurare şi care vor fi finalizate în cursul acestui an sunt: modernizare şi extindere liceu cu un corp nou (18 săli de clasă), pietruirea drumurilor din Cartierul Nou, repararea drumurilor secundare cu mixtură asfaltică, repararea cu asfalt a arterelor principale. Pentru viitor, din punctul meu de vedere ar trebui să ne gândim la o investiţie pe termen lung foarte necesară, şi anume canalizarea pluvială şi construirea podeţelor de legătură”, a mai declarat Bogdan Ban, care a ținut să precizeze că orașul Curtici are foarte mult de suferit din cauza celor două pasaje rămase nefinalizate pe Șoseaua de Centură a municipiului Arad: „Datorită nefinalizării pasajelor Aradului, în special a celui din zona CET, multe camioane aleg să evite trecerea la nivel cu calea ferată și barierele și vin prin Curtici. Acest fapt duce la aglomerarea orașului, creează pericole de accidente și, totodată, drumurile sunt distruse, pentru că noi nu avem o infrastructură pentru trafic greu”.
„Din punctul meu de vedere, alături de conducerea judeţeană PNL Arad, prin seriozitate, cu un plan bine pus la punct şi prin multă muncă în mijlocul oamenilor nu văd nici un impediment în câştigarea alegerilor locale de către PNL în anul 2016”, a încheiat Bogdan Ban, viceprimar al orașului Curtici și posibil candidat al PNL la primăria Curticiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *