Atenționare de călătorie pentru Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Grecia că Serviciul de Meteorologie elen a emis o avertizare de ploi și furtuni puternice la nivel local în Marea Ionică, Epirus, Vestul Macedoniei și, treptat, în Macedonia Centrală și Occidentală, Tesalia și, probabil, în Grecia Continentală și vestul Peloponezului, în 10 și 11 septembrie.

Potrivit unui comunicat MAE transmis joi AGERPRES, local, pot apărea căderi de grindină și vânturi puternice.

”Joi, 10 septembrie, începând cu cea de a doua parte a nopții, intensitatea acestor fenomene meteorologice se va atenua. Totuși, în Macedonia Centrală și de Est, Tracia și, probabil, în insulele din nordul Mării Egee se pot produce ploi și furtuni puternice în primele ore ale dimineții de vineri,  11 septembrie”, se arată în comunicatul citat.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte paginile de Internet www.meteoalarm.eu și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ”Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit din ”App Store” și ”Google Play”), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tănăsescu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *