Călin Abrudan, primarul Ineului, candidat la șefia PNL Arad! „Mai candidează oare Gheorghe Falcă?!” – întreabă retoric un alt binecunoscut primar din județul Arad!

În cadrul conferinței de presă a PNL, de sfârșit de an, care a avut loc joi la sediul partidului, în urma unor surse demne de încrede, adică de 99,9%, l-am întrebat, pe Iustin Cionca, prim vicepreședintele PNL Arad, cum comentează intenția primarului orașului Ineu, Călin Abrudan, de a candida, la Conferința Județeană a PNL Arad, din luna martie a anului viitor, pentru funcția de președinte al filialei județene.

În schimb, Iustin Cionca, alături de senatorul Neluțu Cristina, au infirmat sursele noastre, dar care sunt sigure, așa cum am spus de 99,9%.

Răspunsul primit de la Iustin Cionca, a fost simplu: „Eu nu cred. Chiar am discutat cu domnul primar și nu își dorește funcția. Nu știu de unde ați tras concluzia! Nu își dorește funcția de președinte.”

Senatorul Neluțu Cristina: „Călin Abrudan nu va candida la președinție”.

Iustin Cionca: „Haideți să ne înțelegem! Pănă la umă este dreptul fiecărei persoane să își arate nemulțumirea. Bine ar fi să o facă în interiorul partidului că…nu ne ajută!”.

Senatorul Neluțu Cristina: „Călin a supus aici, la ședință că nu își dorește”

Întrebat dacă va candida la președinția PNL Arad, Iustin Cionca, a răspuns diplomatic, așa cum îi stă în caracterul unui înalt demnitar. De fapt, Iustin Cionca, și este un adevăr, ar putea să ocupe la orice oră o funcție de ministru de externe, sau orice minister. Acum ne-a declarat: „Anul viitor vom începe alegerile de jos în sus. Din ianuarie începem alegerile în fiecare organiație. Am avut o ședință cu o analiză, pentru că și noi citim presa, unde ați primit un punct de vedere oficial din partea PNL. Sunt nemulțumiri, conducerea partidului nu consideră este vinovată o singură persoană. Sunt organizații, care au avut un scor mai bun sau mai slab decât la alegerile locale. Sunt mulți factori care au dus la pierderea de voturi. Prezența la vot a fost scăzută. Suntem o echipă și cel mai important este să analizăm ceea ce ne-a transmis electoratul”.

Una peste alta nemulțumirile din PNL Arad au ajuns din ce în ce mai mari în urma rezultatul slab obținut de filiala arădeană la alegerile parlamentare din acest an, un fost fief al PNL la nivel național, totul din caza unei părți prea înfumurate din conducerea PNL Arad, care nu s-a adaptat situația actuală din România.

Așa cum spuneam la început, candidatura primarului Ineului, Călin Abrudan, este inevitabilă, indiferent dacă place sau nu actualei conduceri în fruntea căreia se află Gheorghe Falcă, care a uitat de Arad, într-un moment de mare răscruce și a poftit Bucureștiul.

Să nu uităm faptul că Abrudan nu este lipsit de ceea ce înseamnă, el fiind un vechi membru al fostului PNL, adică, PNL-ul adevărat, care a obținut la alegerile locale din acest an, cel mai mare procent de 83%, ceea ce înseamnă că se poate face administrație locală. Alături de Călin Abrudan vor veni cu siguranță și alți primari ai PNL din județ, care sunt efectiv lideri de imagine pentru partid, care au obținut peste 60%, sau 70%, și de ce nu, o mare majoritate a organizației municipale, care este de asemenea nemulțumită de conducerea actuală.

Dacă PNL Arad se va crampona în continuare cu aceeași lideri, vor dispărea atât ei, dar și îi vor trage în jos pe care au muncit. Vorba unui primar foarte bun administrator din județ: „Mai candidează oare Gheorghe Falcă?!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *