“Orașul nostru”– istorii de altă dată spuse pe scena Teatrului Clasic “Ioan Slavici”

Un spectacol “nu doar frumos în sine, ci armonios, bine acordat și motivat în toate aspectele.”(Alina Epîngeac în revista Yorick, octombrie 2017), “Orașul nostru”, o adaptare după Thorton Wilder,revine pe scena arădeană cu o nouă reprezentație programată pentru joi, 7 decembrie, de la ora 19.00, în sala Studio a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”.

Spectacolul constituie o reîntâlnire cu inspirata creație a tânărului regizor Cristian Ban, cel mai nou membru al echipei artistice a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”. Om al locului, născut în Arad, în 1984, Cristian Ban și-a pus semnătura – după absolivirea Facultății de Teatru și Televiziune a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj – pe aproape 20 de spectacole, montate la teatre din întreaga țară. Și-a înscris în CV nominalizări și premii, iar creațiile sale au fost selecționate la festivaluri importante: Festivalul Național de Teatru,Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara, Festivalul “Atelier” de la Baia Mare, Festivalul “Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț, Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea etc.

“Orașul nostru” reprezintă pentru Cristian Ban cea de a treia întâlnire cu publicul arădean. El a mai semnat două montări la Teatrul Clasic “Ioan Slavici”: “Cântecul lebedei” (în 2008) și “Ai meierau super” (în 2015). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *