“Ne dorim ca pe viitor ALDE să fie cel mai important partid de centru-dreapta din judeţul Arad” – declară preşedintele ALDE Arad, dl. deputat Eusebiu Pistru

În cursul zilei de ieri a avut loc o conferinţă de presă la care dl. deputat Eusebiu Pistru, preşedinte interimar ALDE Arad a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi.

Dânsul ne-a declarat: “Băiatul doctorului primar de la Archiş, al cărui tată a decedat şi ne rugăm ca Dumnezeu să-l ierte, deci dl. Nicu Valea, fost membru PSD până săptămâna trecută, începând de astăzi este membru ALDE. Probabil că în 6 sau 8 luni de zile vom avea alegeri în această comună pentru funcţia de primar, iar din discuţia mea cu dl. Nicu Valea a reieşit faptul că dânsul ar fi un candidat bun al ALDE pentru această funcţie, ţinând cont de realizările tatălui său în această comunitate. Totodată, am căzut de acord ca în luna ianuarie să efectuăm un sondaj de opinie, să vedem cum ne vom clasa în acest sondaj iar după aceea vom lua o hotărâre definitivă, însă, după părerea mea, dl. Nicu Valea va fi un bun candidat la funcţia de primar al comunei Archiş. Doresc să precizez că în prima parte a lunii ianuarie vom anunţa şi un număr exact al membrilor noi ALDE la nivel de judeţ, însă acum pot să vă spun că numărul lor este cuprins între 300 şi 400 de membri, ceea ce eu cred că este un lucru foarte bun. Chiar astăzi împreună cu dl. Nicu Valea au mai venit 25 de noi membri în partidul nostru, pe care i-am primit cu entuziasm. Noi, însă, ne-am propus să actualizăm baza de date a partidului şi eu sper că într-un timp relativ scurt numărul membrilor ALDE la nivel de municipiu şi judeţ să crească semnificativ. De asemenea, ne-am propus reorganizarea organizaţiei municipale, prin înfiinţarea de filiale la nivelul fiecărui cartier arădean precum şi a celei judeţene a partidului nostru, şi, evident, a organizaţiilor locale existente în fiecare localitate din judeţ.

„Trebuie să remarc şi faptul că o parte din vechea conducere a ALDE Arad este alături de noi, ceilalţi colegi ai noştri au rămas în partid şi, aşa cum am spus şi la conferinţa de presă organizată cu ocazia vizitei d-lui Tăriceanu la noi, undeva la sfârşitul lunii ianuarie vom face o analiză a ceea ce a fost ALDE până acum şi a ceea ce ne dorim să fie pe mai departe. Probabil că se va alege şi o altă conducere a partidului, interimară bineînţeles, până la alegerile care vor fi libere şi democrate la nivelul judeţului nostru şi eu sper ca toţi colegii din vechea conducere a ALDE să rămână şi pe mai departe alături de noi, ştiut fiind faptul că fiecare membru, fiecare simpatizant trebuie să fie alături de noi pentru ca ALDE să facă o figură frumoasă pe scena politică arădeană. Cum vă spuneam şi la anterioara conferinţă de presă, eu îmi doresc să luăm locul PNL-ului pe scena politică, ne-am fixat nişte obiective şi aşa cum spuneam colegilor mei, dacă nu voi atinge aceste obiective pe care le-am propus e evident că nu voi mai ocupa această poziţie pe care o am acum. Ştiu că aceste obiective pot fi îndeplinite iar organizaţia ALDE, având în vedere că este şi liberală, va capta o mare parte din alegătorii PNL-ului, dar nu numai, şi aici mă refer şi la o parte din alegătorii PSD şi USR. Ne dorim ca pe viitor ALDE să fie cel mai important partid de centru-dreapta din judeţul Arad. Sunt convins că, în viitor, ALDE poate să obţină mult mai mult decât ce a obţinut la alegerile trecute şi acest lucru îl vom demonstra cu siguranţă la alegerile care urmează. Mă bucur că dl. primar Vesa, din comuna Cermei, a declarat public că mă susţine şi că pe viitor se va alătura ALDE, după ce va fi exclus din actualul partid în care este. Ar fi un lucru mare să mai avem încă un primar foarte bun, al unei comune puternice, iar dacă vom câştiga alegerile din comuna Archiş – ceea ce eu cred că se va întâmpla – vom avea un număr de 5 primari iar la alegerile ce vor urma putem emite unele pretenţii. După cum ştiţi şi d-voastră mai mulţi primari din judeţ şi-au exprimat susţinerea faţă de mine şi echipa noastră iar atunci când legea le va permite, cu siguranţă, numărul lor va creşte”, a declarat Eusebiu Pistru, preşedintele ALDE Arad.

La întrebarea noastră privind legătura politică între deputatul Pistru şi primarul Ineului, Călin Abrudan, dl. deputat a ţinut să precizeze: “În legătură cu relaţia pe care o am cu primarul oraşului Ineu, dl. Călin Abrudan, împreună cu acesta am încercat să ducem PNL-ul pe o direcţie bună; din păcate, am eşuat din motivele pe care le ştiţi şi d-voastră iar eu am făcut acest pas spre ALDE. Momentan, Călin Abrudan nu poate părăsi PNL-ul, deoarece această mutare ar duce la pierderea mandatului de primar al oraşului Ineu. La întâlnirea pe care am avut-o cu dl. Tăriceanu, la finalul conferinţei de presă, am avut surpriza să constat că un număr de 5 primari PNL au venit să îşi exprime susţinerea faţă de mine. Cred că este un lucru bun faptul că primarii din alte partide vin alături de noi, au încredere în mine şi în organizaţia ALDE şi cred că, la nivel de judeţ îi vom putea ajuta în derularea proiectelor pe care le au în localităţile pe care le conduc. Există diverse opinii ale unor politicieni locali despre ideea de cât de liberal este ALDE ţinând cont că la nivel naţional există alianţa cu PSD-ul, dar trebuie să vă aduc aminte că în perioada 2009-2010 PDL-ul de atunci a guvernat împreună cu PSD-ul”.

„Aşa a fost atunci conjunctura politică, la fel este şi acum şi chiar dacă avem doctrine politice diferite, fiind la guvernare ne dorim să facem lucruri bune. Apare, poate, întrebarea de ce ar dori arădenii să se înscrie sau să voteze ALDE iar răspunsul este simplu: dacă rezultatele pe care le vom avea vor fi bune pentru arădeni, dacă vom face proiecte pentru judeţul Arad, sigur că mulţi arădeni se vor îndrepta către ALDE”. „Avem proiecte de viitor, care sunt începute şi trebuie finalizate şi dacă în 2008-2009, când eram la guvernare, am început acele lucrări la pasajele de la şoseaua de centură iată că tot în perioada în care sunt la guvernare, ele vor fi finalizate şi inaugurate, de aceea eu sper ca cetăţenii să vină alături de noi pentru proiectele Aradului”, a punctat deputatul Eusebiu Pistru, preşedintele ALDE ARAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *