Să ne comemorăm înaintașii

Anul acesta s-au împlinit 65 de ani de când a decedat Iuliu Maniu fondatorului PNTCD, prilej de a participa la Baia Mare și Sighet la comemorarea  înaintașului nostru.

Cu această ocazie a avut loc și Comitetul Național de Conducere al PNTCD, în cadrul căruia s-au discutat chestiuni de poziționare a politicii relative la temele din dezbaterea publică actuală, dar și aspecte interne de organizare. A participat marea majoritate a liderilor PNTCD din țară. A fost votat pentru funcția de Președinte CNDCD Maramures, Doru Dancuș – Vicepresedinte al Consiliului Județean Maramureș.

Partidul a început pregătirile pentru alegerile electorale viitoare: europarlamentarele, localele și parlamentarele. Situația partidului, odată eliberată de legislația juridică de durată de o decadă (închide definitiv), este cu mult mai bună; liderii județene pot în cele din urmă să activeze în mod coerent în organizațiile teritoriale. Sunt optimist.

La Sighet a fost comemorat Iuliu Maniu, unul dintre cei mai importanți oameni politici ai Europei sec. XX si martir crestin! Am dorit ca această comemorare să transmită un mesaj în actualitate: Iuliu Maniu ca model pentru prezent și viitor, personalitatea care a tratat și a fost tratat de egal la egal de toți liderii lumii, care a impus respect și dignitate în fața istoriei! În comparație cu clasa politică actuală, care și-a asumat poziția de sluga în fața partenerilor externi, ceea ce a condus la uimirea poporului roman, cu consecinte devastatoare economice și sociale în România de azi! Au fost evocati si alti mari lideri taranisti: Ion Mihalache si George Pop de Basesti, parteneri politici ai lui Iuliu Maniu!

Cu această ocazie, Doru Dancuș – Președintele PNTCD Maramureș și vicepreședinte al CJ ​​Maramureș – și-a asumat proiectul de construire în Anul Centenar al unui soclu al lui Iuliu Maniu în fața Memorialului de la Sighet, unul din centrele de identitate românească. Propunerea proiectului a apartinut lui Nicolae Misulec, celalalt consilier judetean PNTCD!

La activitatea mai sus menționată a participat și o delegație de la P.N.Ț.C.D. filiala Arad, avându-l în frunte pe Miclea Octavian, președintele filialei.

 A consemnat Leucuția Alexandru, purtătorul de cuvânt al la P.N.Ț.C.D. filiala Arad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *