Aradul și Gyula pregătesc o coproducție teatrală inedită

În Ungaria a fost semnat miercuri, 21 februarie acordul de colaborare culturalăîntre orașele înfrățite Arad și Gyula. Programul cultural pe anul 2018a fost parafat deGörgényi Ernő, primaruloraşului Gyula, şi Bognar Levente, viceprimar al municipiului Aradului.

Agenda culturală a acestui an cuprinde:  expoziții, competiții sportive, colaborări în domeniul educației, asistenței medicale, schimburi de experiență între organizațiile de tineret, precum și întâlniri de lucru între arhitecțicu scopul protejării monumentelor istorice.

Unul dintre cele mai ambiţioase proiecte este cel care va rezulta în urma colaborăriidintre Teatrul din Gyula,  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Teatrul Kamaraszínház din Arad. Directorii celor trei instituții de cultură au semnat un acord pentru ocoproducție inedită. Este vorba despre piesa de teatru „Rosencrantz și Guildenstern sunt morți” de Tom Stoppard care va avea în distribuţie şi actori arădeni. Ea va putea fi vizionată în iulie la Gyula, iar în noiembrie la Arad, cu ocazia Festivalului de Teatru Clasic.

Acordul de înfrățire între cele două orașe Arad şi Gyula a fost semnat acum 24 de ani. Scopul declarat a fost acela de întărire a legăturilor dintre comunităţile situate de o parte şi alta a frontierei prin colaborări culturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *