Festivalul primăverii „AM FrühlinGsfest”, în organizarea Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ Arad

Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ Arad a găzduit miercuri, 28 martie 2017,  a șasea ediţie a festivalului primăverii, „AM FrühlinGsfest”, eveniment organizat de clasele IX-XI, un festival al elevilor, pentru elevi.

Devenit deja o tradiție, festivalul primăverii a încântat vizitatorii și a oferit celor prezenți un prilej de distracție și învățare. Desfășurat în prima lună a primăverii, festivalul își confirmă menirea de a fi un mijloc practic de dobândire a competențelor antreprenoriale, precum și de expresie a talentelor elevilor liceului, un cadru în care atât vizitatorii, cât şi organizatorii s-au bucurat de venirea primăverii.

În acest an au fost implicate 11 clase de liceu care au pregătit ateliere tematice pentru vizitatori: clasa a IX-a A a avut ca temă un salon de înfrumusețare, cu sloganul «Hai la noi să primești răsfățul pe care îl dorești!»; clasa a IX-a B a avut ca temă un loc de joacă cu salon de relaxare, sloganul lor fiind «Hai să te distrezi împreună cu noi!»; clasa a IX-a C a ales tema Fun fair, cu sloganul «Alege-ți propria aventură și vino la Fun Fair»; clasa a IX-a D a ales tema Escape room freak show și sloganul «We are all mad in here»; clasa a X-a A și-a ales tema Kawaii alături de sloganul «Anime-urile copilăriei!»; clasa a X-a C ne-a purtat în timp cu tema Hippies și sloganul «The 60s are back!»; clasa a X-a D a avut ca temă Area XD, cu sloganul «Doar pentru cei curajoși!»; clasa a XI-a A ne-a dus în Las Vegas, cu sloganul «Ce se întâmplă în Las Vegas rămâne în Las Vegas»; clasa a XI-a C au avut ca temă Health mania și sloganul «Esența fericirii este sănătatea, iar a sănătății este mișcarea»; clasa a XI-a D a ales tema Game room și sloganul «Distracție la nesfârșit!»; clasa a XI-a E, ne-a invitat în Casa bântuită, cu sloganul «Porția ta de frică!.

De asemenea, pe lângă atelierele tematice, ca la fiecare ediție, elevii au putut viziona un scurt program artistic oferit de corul și de trupa de teatru a liceului.

Prof. Mario Stoica, directorul Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn“ Arad, a declarat: „Am participat la cea de-a VI-a ediție a Festivalului „AM FrühlinGsfest, eveniment coordonat de doamna prof. Diana Tânjală, prin care dorim să dezvoltăm competențele antreprenoriale ale elevilor. Copiii s-au experimentat și au fost implicate clasele IX-XI, clasa a XII-a pregătindu-se pentru examenul de bacalaureat. Sperăm că acest festival de tradiție va continua să ne ofere un prilej de distracție și învățare colaborativă şi în viitor, deoarece cu fiecare an atelierele arată tot mai bine”.  

 „Am răspuns invitație lansate de domnul director prof. Mario Stoica, pentru a participa la Săptămâna Altfel. Noi, Consiliul Local Municipal ne bucurăm să vedem că spiritul antreprenorial prinde contur la nivel de liceu. Cu toții ne dorim să avem o economie înfloritoare în Arad și sperăm ca acest spirit antreprenorial să fie dus mai departe, iar viitorii studenți și tinerii să devină antreprenori, pentru că acest lucru va contribui major la economia locală și la dezvoltarea municipiului. Am văzut standuri interesante și îi încurajăm pe tineri să devină cât mai activi și să aibă curaj să își dezvolte propriile afaceri și pe piață, în domeniul real”, a declarat Bogdan Vlad Boca, consilier local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *