„Este un proiect al judeţului, toţi trebuie să contribuim la reuşita acestuia”

Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Jud. Arad” aduce unele precizări legate de difuzarea în spaţiul public a unor acuze care contravin realităţii.

„Domnul deputat Florin Tripa dă dovadă, încă odată, de un derapaj, de logică dar şi juridic. Consiliul Judeţean nu este parte în contractul dintre firma câştigătoare a licitaţiei şi cetăţeni, asociaţii de proprietari şi agenţii economici. Consiliul Judeţean gestionează proiectul de colectare selectivă a deşeurilor, alături de toate primăriile din judeţ, şi urmăreşte ca acest proiect să fie viabil, pentru a-şi atinge scopul. Desigur, există un disconfort legat de preluarea pubelelor şi a compostoarelor de către cetăţeni dar, aşa cum am subliniat, sistemul este perfectibil, nu perfect. Îmi doresc ca acesta să fie cel mai mare inconvenient, ca odată cu preluarea pubelelor, proiectul să se desfăşoare fără alte probleme. În această ecuaţie mă intrigă poziţia domnului deputat Tripa. Nu doresc să fiu ironic, dar dumnealui nu vede pădurea din cauza copacilor. Cred că preocuparea noastră, a tuturor, ar trebui să fie implementarea proiectului. Să convingem arădenii de utilitatea unui sistem de colectare a deşeurilor modern, să imprimăm o mentalitate nouă fiecăruia dintre noi. Nu doresc să intru în polemică cu domnul Tripa. Dumnealui, chiar dacă încă n-a înţeles, are altă menire. Arădenii l-au votat pentru a le reprezenta interesele la Bucureşti, în Parlamentul României. Domnul Tripa trebuie să fie preocupat de aducerea de noi fonduri pentru Arad, de finalizarea celor două pasaje, de redarea Cetăţii arădenilor, de finalizarea Palatului Copiilor, de finanţarea unor drumuri pe care guvernul, sprijinit inclusiv de domnul Tripa, le-a tăiat fondurile. Iată, sunt câteva teme de interes major pentru arădeni, pe care domnul deputat şi colegii săi le pot pune în agenda de lucru şi au pârghiile necesare pentru a le rezolva”, a afirmat Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Jud. Arad”.

Pentru conformitate, calendarul de implementare a proiectului are următoarele repere.

Data de operare pentru zona 1 este 23 aprilie.  Pentru celelalte 4 zone s-a încheiat licitaţia, iar pentru 2 dintre staţiile de sortare de asemenea s-a semnat contractul. Cea de-a treia staţie urmează să fie de asemenea adjudecată în această lună când se finalizează licitaţia.

Proiectul este în grafic, termenul limită de implementare a acestuia fiind sfârşitul anului. Cu atât mai mult este de neînţeles atitudinea unor politicieni care nu urmăresc interesele arădenilor ci doar oportunitatea de a-şi crea o imagine publică mizând pe micile  inadvertenţe legate de punerea în practică a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor în judeţul Arad”, a precizat Adrian Ţolea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *